Αστείες ιστορίες του κρασάδικου – #4 Βάλε μου απ΄αυτό που πήρε πέρυσι ο κουμπάρος!

Αστείες ιστορίες του κρασάδικου – #4 Βάλε μου απ΄αυτό που πήρε πέρυσι ο κουμπάρος!

Το κρασί του κουμπάρου!

Χαμός! Μεγάλο Σάββατο 13:00 και στην Αγίου Φανουρίου ήδη έχουμε στήσει το γλέντι της Ανάστασης με τόσο κόσμο που περιμένει να πάρει κρασί.
Δύσκολη μέρα, δύσκολη!

Ο ανυπόμονος!

Πίσω από τον πελάτη που εξυπηρετώ στέκεται τύπος ανυπόμονος! Με έχει καρφώσει απροκάλυπτα και εμμονικά, το βλέμμα του δε, τσολιάς προεδρικής φρουράς! Μήτε δεξιά μήτε αριστερά κάνει!

Ξαφνικά διασταυρώνονται οι ματιές μας! Σηκώνει ψηλά τα φρύδια του από χαρά και φωνάζει:

– Βάλε μου απ’ αυτό το κρασί που είχε πάρει πέρυσι ο κουμπάρος μου!

man-in-the-queue

Ποιος κουμπάρος;

Παύση. Κενό. Ποιος κουμπάρος; Ποιανού; Πότε;

– Μόλις τελειώσω κύριε θα σας εξυπηρετήσω. Ένα λεπτό δώστε μου να κάνω λογαριασμό στην κυρία.
– Ναι ναι κάνε δουλειά σου. Τον ξέρεις μωρέ τον κουμπάρο μου. Είναι πρώτος ξάδελφος του θείου του μπατζανάκη μου, από το σόι της μάνας του.
– Δυστυχώς δεν ξέρω για ποιόν μιλάτε κύριε.
– Έλα μωρέ τώρα , ο κουμπάρος μου…που ήρθε και τα Χριστούγεννα …Ο κοντός με τα γυαλιά…

Που να θυμάμαι…

Και καλά! Πάει στα κομμάτια και πες πως τα έφερνε έτσι η τύχη και θυμόμουν τον κουμπάρο του κυρίου. Θα θυμόμουν και τι κρασί πήρε ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;;;!!!

– Αλήθεια δεν τον θυμάμαι… Λυπάμαι… Θέλετε όμως να μου πείτε εσείς τι πήρε για να σας βάλω το ίδιο;
– Αμ που να θυμάμαι! Εγώ ήρθα σε σένα για να μου πεις!
– Δεν του κάνετε ένα τηλέφωνο να σας πει;
– Μπα ούτε αυτός θυμάται. Που να θυμάται μετά από τόσο καιρό!

Speechless! Και κάπου εδώ αυτοκτόνησε ΛΟΓΙΚΗ!

Ας πιείτε με τον κουμπάρο το Πάσχα λοιπόν…

-Θα σας προτείνω όμως κάποια πολύ εύγευστα κρασιά για το Μεγάλο Σάββατο και τη σούβλα της Κυριακής, να τα πιείτε και με τον κουμπάρο, μήπως και πετύχουμε λαβράκι! Εντάξει;
-Ό,τι πεις!
-Λοιπόν για σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, προτείνω ‘Νεμέας Ερυθρό’! Ωραίο Αγιωργίτικο, κόκκινο ξηρό κρασί από την Νεμέα. Πάει πολύ με την μαγειρίτσα!
-Βάλε 2 λίτρα λοιπόν από το Νεμέας!
-Ωραία! Τώρα για τα αυριανά κυριακάτικα ψητά του Πάσχα μπορείτε να πιείτε είτε το ίδιο, είτε …

-Άστο, μην το ψάχνεις! Δεν θα μείνει από αυτό ούτε σταγόνα για δείγμα! Άσε που θέλουμε να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο με τόσες πολλές ποικιλίες που έχεις εδώ!
-Οπότε για τη σούβλα, ή τον φούρνο και γενικά για τα ψητά της Κυριακής έχω να σας προτείνω ως μία επιλογή ένα ‘Γουμένισσας Βιολογικό Ερυθρό’. Καταπληκτικό βιολογικό κρασί από Ξινόμαυρο, από τους Αμπελώνες Γουμένισσας στο Κιλκίς. Άλλη πολύ καλή επιλογή είναι το ‘Νάουσας Ερυθρό’. Πολύ νόστιμο κόκκινο ξηρό κρασί Νάουσας από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Syrah.
-Βάλε και απ’τα δυο, 2 λίτρα από το καθένα! Ξινόμαυρο ίσον σούβλα! Αλλά θέλουμε και κανένα εμφιαλωμένο για δώρο, για τη Δευτέρα του Πάσχα. Έχεις να μας προτείνεις κάτι;
-Φυσικά! Για να δούμε τι έχουμε… Λοιπόν έχουμε και λέμε: Το ‘Νεμέα Bizios’, το ‘IANOS του Ρούβαλη’ και το ‘Φωτιά του Κούκου’! Μοναδικές επιλογές και οι τρεις! Διαλέγετε και παίρνετε! Και σας περιμένω την επόμενη φορά μαζί με τον κουμπάρο, μπας και βγάλουμε άκρη!

Ας μας βρει όλους το Πάσχα γερούς και δυνατούς! Και ας τσουγκρίσουμε μαζί με τα κόκκινα αυγά, ποτήρια γεμάτα κόκκινο κρασί!

Καλή Ανάσταση σε Όλους!

Οι αυτοτελείς ιστορίες του κρασάδικου αποτελούν μια χιουμοριστική πλευρά της καθημερινότητας του μαγαζιού μας… Έτσι, για να γελάσουμε λίγο! Καθημερινά γεγονότα που έχουν συμβεί και γελάσαμε πολύ, για την ακρίβεια ακόμη γελάμε δηλαδή και πάντα καλοπροαίρετα! Ευτυχώς που συμβαίνουν και αυτά, γιατί η ζωή και κατ’ επέκταση η δουλειά, θέλουν γέλιο για να την παλέψεις! «Πρόσωπα και ονόματα είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Share post

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι Αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.