Το «Αμπελάκι» δραστηριοποιείται στον χώρο του ποιοτικού κρασιού από το 2000. Εδρεύει στην Πετρούπολη Αττικής, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 1000τμ. και διαθέτει 2 καταστήματα λιανικής πώλησης.
Το οινοποιείο ‘Κτήμα Μπίζιος’ ιδρύθηκε από τον Ηλία Μπίζιο το 1998. Σκοπός του, η δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας.
Το οινοποιείο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, ιδρύθηκε το 2000 και είναι από τα πιο σύγχρονα στο Νομό Καρδίτσας. Είναι το μοναδικό μέσα στη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί Ο.Π.Α.Π. Βρίσκεται στοn Μεσενικόλα Δήμου Πλαστήρα και απέχει 22 χλμ. από την Καρδίτσα και 3 χλμ. από την Λίμνη Πλαστήρα.
Αυθεντικά προϊόντα άνυδρης καλλιέργειας, από την ηφαιστειακή γη της Σαντορίνης και το συλλογικό πνεύμα των αγροτών-μελών του Συνεταιρισμού Santo.
Στην Μαραθιά Αμαλιάδας του Νομού Ηλείας, ο Διονύσιος Κωνσταντινόπουλος ανέλαβε την αναβίωση του ιδιοκτήτου οικογενειακού αμπελώνα. Οι γνώσεις πάνω στις απαιτήσεις της σύγχρονης αμπελοκαλλιέργειας και στις νέες μεθόδους οινοποίησης και οι έντονες μνήμες των παιδικών του χρόνων, τόσο από τον τρύγο όσο και από το πάτημα του σταφυλιού, τον ώθησαν στο επόμενο βήμα.
Ατσική, απ’ την αρχαία ονομασία της Αττικής, που σημαίνει ανοιχτός τόπος! Ένας ξεχωριστός Οικισμός της Λήμνου, με την εύφορη πεδιάδα του, γνωστός ως το πιο πλούσιο χωριό του νησιού… Σε αυτόν τον εκλεκτό τόπο σχεδιάστηκε το μικρό Οινοποιείο «ΚΟΥΚΟΥΛΗΘΡΑΣ», μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, με προσεγμένη δουλειά και μεράκι, όπου ξεχωρίζει για την παραγωγή εκλεκτών οίνων, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να συνδυάσει ευχάριστα με το γεύμα του.
Η οινοποιία Τσαντίρη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ικαρίας, στο χωριό της Άνω Προεσπέρας, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Σκαρφαλωμένη στις παρυφές του φαραγγιού της Χάλαρης, αγναντεύει τους αμπελώνες, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Οι αμπελώνες βρίσκονται ακριβώς κάτω από το οινοποιείο, για την συνεχή επιτήρηση και την άμεση μεταφορά κατά την συγκομιδή, καλλιεργημένοι βιολογικά με τον παραδοσιακό τρόπο σε πεζούλες, διατηρώντας την παράδοση του νησιού.
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, με τους περίπου 500 αμπελουργούς μέλη του, δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής οίνων, αποσταγμάτων και ποτών και διακινεί τα προϊόντα του σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η αγάπη για το καλό κρασί, η πείρα και το μεράκι των 200 αμπελουργών–μελών του VAENI-Νάουσα, «παντρεμένα» με την πιο προηγμένη τεχνολογία, εγγυώνται για την ποιότητα των κρασιών του, που προέρχονται κυρίως από την κατ’ εξοχήν Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου, το «Ξινόμαυρο».
Η Ζοίνος Α.Ε. παράγει τους ονομαστούς οίνους της από σταφύλια των παραγωγών-μελών της, που καλλιεργούνται στις απότομες, ασβεστολιθικής προέλευσης, πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας. Μια εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών, η Ντεμπίνα, καλλιεργείται εδώ, παραδοσιακά, σε υψόμετρο 700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.