Το κρασί του Άι Βασίλη!

Το κρασί του Άι Βασίλη!

Ένα αλλιώτικο κέρασμα για τον Άι Βασίλη!

Όλα τα παιδιά του κόσμου λατρεύουν να αφήνουν κάτω από το δέντρο ή κοντά στο τζάκι, γλυκά και λιχουδιές για τον Άγιο Βασίλη. Πιστεύουμε όμως, πως όσο λατρεύει ο Άγιος Βασίλης τα γλυκά, τόσο θα λάτρευε και ένα ποτήρι καλό κρασί! Το κρασί του Άι Βασίλη θα κάνει φέτος τη διαφορά!

Ας συνδυάσουμε λοιπόν τα γλυκά και τα κεράσματα των παιδιών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου με διάφορους τύπους κρασιών. Αφήστε ένα ποτήρι κρασί για τον Άγιο Βασίλη και να είστε σίγουροι πως του χρόνου θα σας επισκεφτεί ξανά! Προσοχή να μην το παρακάνετε όμως! Αφήστε του ένα ποτήρι κρασί και όχι ολόκληρο το μπουκάλι. Μη ξεχνάτε πως πρέπει να παραμείνει νηφάλιος εν ώρα εργασίας, για να παραδώσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά!

Γερμανία – Port

Στη Γερμανία, η παράδοση θέλει τα παιδιά να μην αφήνουν γλυκά στον Άγιο Βασίλη. Αντί για κεράσματα, αφήνουν γράμματα, γράφοντάς του τις σκέψεις και τα όνειρά τους. Τι καλύτερο, με τόσο διάβασμα που θα έχει ο Άι Βασίλης, από λίγο κρασάκι; Το καλύτερο συνοδευτικό που μπορεί να αφήσει κανείς δίπλα στα γράμματα, είναι ένα ποτήρι καλό γλυκό κρασί Πόρτο.

Γαλλία – Merlot

Δεν έχουμε ιδέα, γιατί τα παιδιά στη Γαλλία δεν αφήνουν τίποτα στον Άγιο Βασίλη… Αφήνουν μόνο καρότα για τους τάρανδούς του. Ας σκεφτούν όμως λίγο και τον Άγιο Βασίλη, αφήνοντάς του ένα ποτήρι Merlot για να ζεσταθεί.

Το Merlot, σε σχέση με τα αδέλφια του, το Pinot Noir και το Cabernet, δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή των Γάλλων. Έτσι λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία του να αναδείξει την αξία του, το βράδυ της Παραμονής.

Μεγάλη Βρετανία – Bordeaux

Στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί παράδοση να αφήνουν τα παιδιά κιμαδόπιτες στον Άγιο Βασίλη. Αυτό το αλμυρό έδεσμα μπορεί να συνδυαστεί άψογα με το αγαπημένο κρασί των Βρετανών, το Bordeaux. Οι Βρετανοί το αποκαλούν διαφορετικά και Claret.

Χιλή – Carmenere

Η Χιλιανή παράδοση θέλει τα παιδιά να αφήνουν στον Άγιο Βασίλη ένα παντεσπάνι με γέμιση τζίντζερ, μέλι και ζαχαρωμένα φρούτα. Όσο θα τρώει λοιπόν ο Άγιος Βασίλης, προτείνουμε ως συνοδευτικό ένα ποτήρι κρασί από το εθνικό σταφύλι της Χιλής, το Carmenere. Οι μοναδικές νότες καφέ και σοκολάτας του κρασιού, ταιριάζουν τέλεια με το γλυκό κέικ.

Δανία – Sherry

Τα παιδιά στη Δανία αφήνουν ένα μπολ με ρυζόγαλο στον Άγιο Βασίλη. Αν και δεν είμαστε ιδιαίτερα λάτρεις του ρυζόγαλου (προφανώς δεν είναι ούτε ο Άγιος Βασίλης), πιστεύουμε πως ένα ποτήρι Sherry θα ταίριαζε υπέροχα.

ΗΠΑ – Zinfandel

Στις ΗΠΑ, τα παιδιά αφήνουν ένα πιάτο κλασσικά μπισκοτάκια σοκολάτας, τα γνωστά chocolate cookies και ένα ποτήρι γάλα στον Άγιο Βασίλη! Δεδομένου ότι θα είναι πιθανότατα κουρασμένος, έχοντας επισκεφθεί πολλά σπίτια, προτείνουμε ένα ποτήρι Zinfandel της Καλιφόρνια. Λίγο κρασί θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει!

Το κρασί του Άι Βασίλη στην Ελλάδα!

Κουρασμένος όπως θα φτάσει ο Άγιος Βασίλης, από το μεγάλο του ταξίδι, δίπλα στον μπουφέ με τις δίπλες, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, αυτό που πραγματικά θα εκτιμήσει θα είναι ένα μεγάλο ποτήρι με λιαστό κρασί από την πατρίδα μας, ένα πολύ ωραίο Vinsanto από τη Σαντορίνη ή ένα ωραίο κόκκινο λιαστό κρασί από τη Λήμνο, το περίφημο Λημνιό. Μοναδική απόλαυση που θα του μείνει αξέχαστη!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Προσμένοντας ένα χαρούμενο 2022!

Share post

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι Αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.