Γλυκά Κρασοχριστούγεννα – Μέρος Α

Γλυκά Κρασοχριστούγεννα – Μέρος Α

Είμαστε κοντά…

Φίλοι μας έχουμε καιρό να τα πούμε… Όμως είμαστε κοντά, μια ανάσα από την περίοδο των γιορτών. Οπότε όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα σας προτείνουμε πρωτότυπες ιδέες! Επιπλέον θα σας αποκαλύψουμε μυστικά για το κρασί, για τις ημέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο!

Κρασί ναι, αλλά με έναν άλλο τρόπο…

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τη λέξη κρασί με το φαγητό. Για παράδειγμα τι κρασί θα επιλέξουμε να πιούμε με κρεατικά, ζυμαρικά κτλ… Λογικό! Ωστόσο, σκεπτόμενοι ‘out of the box’, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί κανείς να γευτεί ένα κρασί.

Ο χειμώνας είναι εδώ και για να τον περάσουμε όμορφα θέλουμε θαλπωρή, καλή παρέα και καλές γεύσεις! Και πόσο μάλλον όταν όλα αυτά μπαίνουν στο κάδρο μιας χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας!

Χαλαρώστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε τι έχουμε να σας προτείνουμε!

Γλυκό κρασί. Ο εραστής των γεύσεων!

Γλυκό και παιχνιδιάρικο, με πάθος στη γεύση και θαλπωρή στις αισθήσεις, ξεμυαλίζει και τους πλέον απαιτητικούς οινόφιλους. Παρ ‘όλα αυτά, αποτελεί μια κάπως ‘παρεξηγημένη’ κατηγορία κρασιού, καθώς κάποιοι θεωρούν πως το γλυκό κρασί δεν είναι κρασί, υπό το αυστηρό πρίσμα του κλασικού ξηρού κρασιού, ενώ άλλοι πως μπορούν να το πιούν μόνο σκέτο, ως απεριτίφ.
Αν όχι όλους, τους περισσότερους ανθρώπους τους έλκει το γλυκό. Η κούραση, το άγχος, η στενοχώρια μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Οπότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα επίπεδα της σεροτονίνης (ορμόνη καλής διάθεσης). Ως αποτέλεσμα το σώμα αντιδρά και εκδηλώνει έντονη επιθυμία για γλυκό. Από τη στιγμή που θα καταναλώσουμε σάκχαρα, ο εγκέφαλος παράγει σεροτονίνη και νιώθουμε καλύτερα.

Για την εορταστική περίοδο, για τις κρύες αλλά και τις ζεστές μέρες του χειμώνα, ακολουθούν διάφορες παρασκευές cocktails με γλυκό κρασί, ούτως ώστε να έχετε ανεβασμένα επίπεδα σεροτονίνης! Για την παρασκευή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Γλυκό Μοσχάτο Αχαΐας. Επίσης το ίδιο αποτέλεσμα θα πετύχετε  με γλυκό κρασί Σάμου, Μοσχάτο Αλεξανδρινό Ημίγλυκο Λήμνου ή Γλυκό Σαντορίνης Mezzo.

Ζωηρά cocktails για την παρέα!

Vanilla Bell

Υλικά:
– Γλυκό Μοσχάτο 40ml
– Βότκα vanilia 30ml
– 1 ξυλάκι βανίλιας

Παρασκευή:
Σε ποτήρι ανάμειξης γεμάτο πάγο, ρίξτε τα ποτά, αναδεύστε (stir) για 30’’ και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι τύπου martini! Γαρνίρετε με ένα ξυλάκι βανίλιας.

Jingle Lemon

Υλικά:
– Γλυκό Μοσχάτο 60ml
– Κονιάκ 20ml
– Xυμός λεμονιού 30ml
– Ξύσμα λεμονιού

Παρασκευή:
Βάλτε τα υλικά σε shaker και ανακινήστε δυνατά (shake). Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι cocktail. Γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού.

D’Asti Bubbles

Υλικά:
– Γλυκό Μοσχάτο 50ml (κρύο από το ψυγείο)
– Σόδα 50ml (κρύα από το ψυγείο)
– 1 φύλλο δυόσμο

Παρασκευή:
Σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας, ρίξτε το γλυκό Μοσχάτο και κατόπιν προσθέστε σιγά σιγά (για να διατηρηθούν οι φυσαλίδες) τη σόδα. Γαρνίρετε με ένα φύλλο δυόσμου.

Καλά Χριστούγεννα

Share post

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι Αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.