Λεύκα

βαρέλι 01 , Νεμέας Λευκός

Ξηρός από σταφύλια σαββατιανά η ροδίτη

Συνδυάζεται αρµονικά µε θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες

 

βαρέλι 07 , Ζίτσας Λευκός

Οίνος λευκός ημίξηρος (ήσυχος) από Ντεμπίνα και Ροδίτη

Ψάρια, κρέατα στη σχάρα, τυριά, ελαφρούς μεζέδες, γλυκά.

 

βαρέλι 06, Μοσχοφίλερο.

Μαντινείας, Νασιάκος,

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Φιλέρι. Καθημερινά μεζεδάκια της Ελληνικής κουζίνας, λαδερά πιάτα πλούσια σε μυρωδικά, μύδια αχνιστά, πλατό τυριών, ριζότο λαχανικών με φρέσκα μυρωδικά,ριζότο με θαλασσινά, ψάρι φιλέτο με άσπρη σάλτσα, πίνεται καί σκέτο ως απεριτίφ.

βαρέλι 20, Νυχτέρι Σαντορίνης

Χρυσοκίτρινο.

Θαλασσινά τηγανητά, καλαμάρι στα κάρβουνα, κοτόπουλο ψητό με πατάτες, ξιφίας σουβλάκι, ψάρι φιλέτο με άσπρη σάλτσα. Στόμα πλούσιο, με γλυκύτητα και οξύτητα που του δίνει νεύρο. Ισχυρή επίγευση και μεγάλη διάρκεια.

βαρέλι 19, Γλυκός Σαντορίνης

mezzo

Λιαστό. Απολαυστικό μόνο του, αλλά και δίπλα σε ελαφριές σοκολατένιες mousse, ή λιπαρά γλυκά όπως cheesecake με μαρμελάδα αποξηραμένων φρούτων.

 

βαρέλι 05 , Μοσχάτος Αμβούργου λευκός.

Αμπελώνας Τυρνάβου.

Λευκός αρωματικός ήπιος, σερβίρεται δροσερός στους 10 C . Σας προτείνουμε να το συνοδέψετε με θαλασσινά, έθνικ πιάτα , σπανακόριζο,μαγειρεμένα λευκά κρέατα και ζυμαρικά με λιτές αρωματικές σάλτσες.

βαρέλι 04 , Μοσχάτος Αλεξανδρινός Λευκός

Λήμνου

Ξηρά κρασιά που παράγονται από αυτή την ποικιλία έχουν έντονα αρώματα με κυριαρχία του τριαντάφυλλου, κίτρινα φρούτα και εσπεριδοειδή. Για Εξωτικά και έθνικ πιάτα, ριζότο λαχανικών με φρέσκα μυρωδικά , πίνεται σκέτο ως απεριτίφ.

βαρέλι 16 , Μοσχάτος Γλυκός

Αχαϊας

Συνοδεύει πλήθος γλυκών και φρούτα.

 

βαρέλι 03, Βιολογικός λευκος.

Τυρνάβου

Μοσχάτο-Chardonnay.

Πίτες με χόρτα και τυριά, όστρακα, λιπαρά ψάρια ψητά και πουλερικά στα κάρβουνα

βαρέλι 02, Ρετσίνα.

Νεμέας.

Λευκό κρασί από σαββατιανά σταφύλια με πρόσμιξη ρετσίνας για άρωμα. Πίνεται ευχάριστα και συνοδεύει κάθε κλασσικό Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.

 

... ΛΟΙΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΧΥΜΑ ...

Vin Santo

Οίνος γλυκός απο λιασμένα σταφύλια

Oίνος ιδιαίτερης οινοποίησης με ... τεράστια φήμη για περισσότερα..

Ρομπόλα Κεφαλληνίας Μποτέγα

Ρομπόλα Κεφαλληνίας 100% , 12% vol, serv. 10-12 °C

Ξηρός λευκός,με πολύ λεπτά χαρακτηριστικά σε άρωμα και γεύση. Συνοδεύει ψητά ψάρια και θαλασσινά.

Τσαούσι Κεφαλληνίας

Οίνος ξηρός, 12% vol, Σερβίρεται στους 12° C.

Από Ρομπόλα, Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλληνίας ,που συνοινοποιούνται σε ελεγχόμενες συνθήκες ζύμωσης και θερμοκρασίας. Συνοδεύει, ορεκτικά, ζυμαρικά, σαλάτες

Ικαρίας Μπεγλέρι

Βιολογικής καλλιέργειας,12% vol, serv. 10-12 °C

Ξηρός λευκός. Συνοδεύει ευχάριστα ψάρια και τα "λευκά" πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Μαλαγουζιά

Λευκός , ξηρός, αρωματικός. Σερβίρεται στους 8-10 °C

Συνοδεύει ευχάριστα, μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.

Κρήτης λευκός

Βιλάνα θραψαθήρι

Σερβίρεται στους 12° C και συνοδεύει λευκά κρέατα ,θαλασσινά, τυριά, σαλάτες και φρούτα.

Κρήτης λευκός ημίγλυκος

Βηλάνα , Μοσχάτο λευκό.

Λευκοκίτρινο χρώμα με λεπτά αρώματα λευκών ώριμων φρούτων και εξαιρετική ισορροπία σακχάρων και οξύτητας. Συνοδεύει Κινέζικη κουζίνα, ζυμαρικά, φρούτα, τάρτες φρούτων και ως aperitif. Σερβίρεται στους 8°-10°C

Νάουσας λευκός Ξινόμαυρος !

Ξινόμαυρο 100%, σερβίρεται στους 9-11 οC . Η τέλεια επιλογή για ορεκτικά πιάτα και για γεύματα με ψάρι.

Ρετσίνα Τυρνάβου

Απο Uni-blanc & ροδίτη, σερβίρεται στους 9-11 οC . Ιδανικό συνοδευτικό Ελληνικών μεζέδων !!!

Κορινθιακός Λευκός

Λευκός , ξηρός, επιτραπέζιος. Σερβίρεται στους 8-10 °C

Απλό οικονομικό λευκό κρασί που συνοδεύει κάθε Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.

Επιλογές μας... στο μπουκάλι !

# 1 . Φιάλη 750ml,

Ροδίτης Σαββατιανό

Συνδυάζεται αρµονικά µε θαλασσινά, λευκά κρέατα και σαλάτες.

# 2. Φιάλη 750ml,

Τυρνάβου βιολογικός, Μοσχάτο-Chardonnay.

Συνδυάζεται µε όστρακα, λιπαρά ψάρια ψητά, πίτες με χόρτα και τυριά και πουλερικά στα κάρβουνα

 

 

# 3. Φιάλη 750ml,

Μοσχάτο, γλυκό αφρώδες,

Επιδόρπιος οίνος,

 

 

# 4. Φιάλη 750ml,

Ντεμπίνα ημιαφρώδης

Το κρασί που έκανε την Ζίτσα ξακουστή, Ημίξηρο , παιχνιδιάρικο. Συνοδεύει: Ψάρια, Θαλασσινά, οστρακοειδή, λευκά κρέατα, ζυμαρικά, ριζότο, ηπειρώτικες πίτες και... γλυκά !