Αστείες ιστορίες του κρασάδικου – #16 Οι αφανείς γείτονες

Αστείες ιστορίες του κρασάδικου – #16 Οι αφανείς γείτονες

Οι μικροί μας φίλοι!

Στην μικρή μας εμπορική γειτονιά στο Παγκράτι, στο στενάκι της Αγίου Φανουρίου και πέριξ, όπως και σε κάθε γειτονιά άλλωστε, ζουν ανάμεσά μας οι μικροί μας φίλοι… Οι αφανείς γείτονες, υπάρχουν τριγύρω μας, στην καθημερινότητά μας. Δεν είναι πελάτες μας με την καθαυτή έννοια, ωστόσο ζουν παράλληλα με εμάς, στον δικό τους μικρόκοσμο…

Ας οργανωθούμε!

-Μιάου, Περικλή!
-Νιιιιρ, έλα φιλαράκο.
-Τι λες; Θα κάνουμε τίποτε φέτος τα Χριστούγεννα;
-Ε όλο και κάτι θα κανονίσουμε. Να μαζευτούμε όλοι το βραδάκι στο γνωστό σημείο να οργανωθούμε.
-Μιάρ, έγινε!

Λίγες ώρες αργότερα…

-Νιαρ νιαρ μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να οργανώσουμε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το χριστουγεννιάτικο πάρτι! Οπότε ο καθένας μας θα πρέπει να φέρει κάτι στην γιορτή.
-Γουφ γουφ, και που λέτε να το γιορτάσουμε;
-Μιάου, καλή ερώτηση Σωκράτη! Προτείνω στο υπόγειο της κυρίας μου, δυο τετράγωνα παρακάτω. Θα είναι ήσυχα και προπάντων ζεστά!

Ποιος φέρνει τι…

-Τσίου τσίου… μπολώ να μιλήσω και γω; Λέω να πούμε τι θα φέλει ο καθένας μας για να μη μπελδευτούμε… Λοιπόν… εγώ με τους φίλους μου τα πελιστέλια θα φέλουμε ψωμάκια από τον φούλνο μας στη γωνία! Μπολεί και κανένα κουλουλάκι αν είμαστε τυχελοί…

Γάτα η Ρόζα!

– Νιάρρρ, αφήστε πάνω μου φρέσκα γαυράκια και μαριδάκι. Έχω τις άκρες μου στο ψαράδικο παραπάνω!

Ο Λουκάς ο λουκανικάς

-Γαβ γαβ γαβ! Ωραία Ρόζα! Φέρε εσύ τα ψαρικά και εγώ θα φέρω τα κρεατικά! Με συμπαθούν πολύ τα παιδιά στο κρεοπωλείο στη γωνία! Το ‘χω σίγουρο το λουκάνικο άμα σταθώ απ’ έξω και κουνάω την ουρά μου…!!!

Ο Ντιέγκο ο ποντικός! 

-Θκουίρτ, θσκουίρτ τα καλύτερα τυράκια μόνο εγώ μπορώ να τα βρω! Ο Ντιέγκο ο τρομερόθ! Θα θας φέρω θπέθιαλ γραβιέρα, νόθτιμο καθεράκι και ροκφόρ από το τυράδικο παραδίπλα.

Όταν βρέξει…βλέπουμε

-Σλιααάγκ σλιααάγκ… Εγωωώ πααάω αργααά… Θα περιμεεένω να βρεεέξει για να βγωωω και θα φεεέρω φρεεέσκα λαχανικααά από το μανααάβικο απεεέναντι!

Εγώ θα σας γλυκάνω!

-Μπζζζ, μπζζζ και εγώ θα σας γλυκάνω με πεντανόστιμο μελάκι από τα χεράκια μου!

Θα κάνουμε ατμόσφαιρα!

-Γουφ γουφ γουφ…και εγώ θα φέρω χαρτάκια από το στριφτομάγαζο παραδίπλα, να ανάψουμε καμμιά φωτίτσα να ζεσταθούμε!
-Γράου, τέλεια Σωκράτη! Και εγώ θα κανονίσω να τσιμπήσω κανένα ρετάλι ύφασμα απ’ τη μοδίστρα παραπάνω, για να στρώσουμε το γιορτινό τραπέζι.

Κρασάκι;

-Μιάρρρρρρρρ, δε μου λέτε βρε παιδιά, μήπως ξεχνάμε κάτι;
-Τσίου τσίου σαν τι δηλαδή;
-Μιάρρρρ, τι θα πιούμε;
-Γουφ γουφ γουφ μην ανησυχείτε μάγκες! Κρασάκι θα πάρουμε από κει που ψωνίζει η αφεντικίνα μου! Με ξέρουν και καμμιά φορά μου δίνουν και μασουλάω κανένα πλαστικό μπουκαλάκι! Θα πιούμε λιαστό κρασάκι Σαντορίνης!
-Μιάου, από που καλέ, ποιος;
-Ε από που αλλού; Από το κρασάδικο στο στενάκι, την Οκκά. Εγγύηση!

Οι αυτοτελείς ιστορίες του κρασάδικου αποτελούν μια χιουμοριστική πλευρά της καθημερινότητας του μαγαζιού μας… Έτσι, για να γελάσουμε λίγο! Καθημερινά γεγονότα που έχουν συμβεί και γελάσαμε πολύ, για την ακρίβεια ακόμη γελάμε δηλαδή και πάντα καλοπροαίρετα! Ευτυχώς που συμβαίνουν και αυτά, γιατί η ζωή και κατ’ επέκταση η δουλειά, θέλουν γέλιο για να την παλέψεις! «Πρόσωπα και ονόματα είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Share post

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Καλάθι Αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.